maandag 28 februari 2011

3 maanden!

Ninthe is 3 maanden oud. Zo moesten we dus weer naar kind en gezin,waar ze werd gemeten, gewogen en geprikt.

het verdict: 5,300kg (P25) en 56,5 cm (p10) en een plakkertje op het beentje.

geprikt

Verder brabbelt ze er op los, maakt zich kwaad op de beestjes van haar speeltapijt. Steekt haar heel vuist in hare mond en zevert er op los.
3maanden oud


Vaak slaapt ze door van 20u tot 8u30 en soms vraagt ze om 6u eens eten, waarna ze verder slaapt tot 9u30 dus das heeel goed he. Alleen begint ze de laatste tijd weer weinig te eten, vaak maar 100ml. En ge krijgt er dan gene ml bij in, maar zolang ze bijkomt kan het geen kwaad zekers?
mijn favoriete plekje

badmoment


Ook onze Lasse werd gemeten en gewogen: Hij is nu 2j en 6 maanden weegt 12kg en is  87,5 cm groot en zit op dezelfde curve's als zijn zus.

Gek doen



dikke vriendjes


Over 2 weken volgt zijn eerste schooldag, hij is er klaar voor, de mama iets minder.

woensdag 23 februari 2011

een nieuwe vriendin!

Sinds enkele dagen heb ik een geleende nieuwe vriendin, haar naam is Bernette. Voor de moment is het nog een haat - liefde verhouding, maar met de hulp van de schoonmoeder is het eerste maaksel een feit!

het patroontje heb ik van de site http://levenmetliv.blogspot.com, het stofje kwam van de ikea!
en dit is het resultaat na 2 dagen zweten:

De voorkant

de achterkant

omdat dit een maatje 74 is en de dochter nog ruim in maat 62 zit, kon mijn model het niet passen, maar ik ben er zeker van dat ze binnen enkele maanden erin zal stralen.

vrijdag 11 februari 2011

Ninthe en haar vriendjes

Ninthe heeft al veel vriendjes en vriendinnetjes, allemaal even oud als haar! Af en toe spreken we af en hopelijk kunnen onze kindjes later het even goed met elkaar vinden als de mama's :-)

Ninthe en haar vriendjes Ella, Ferde, Finn en Kato

Ze hadden plezier

Ninthe en Ella

Finn, Ella en Ninthe

Dikke vriendinnen

Mijn stralende meid

Finn en Ninthe, met deze knappe kerel mag ze thuiskomen later

dinsdag 8 februari 2011

Marmercake en Frangepanne taart

Gisteravond kwam het kookbeest even in me naar boven en maakte ik deze creaties
en ze werden gesmaakt en goed bevonden. Voor herhaling vatbaar dus.

Posted by Picasa

maandag 7 februari 2011

Op het potje

Binnen een dikke maand is het zover en zal mijn kleine jongen de grote stap zetten en voor het eerst naar school gaan. Maar mama gaat er meer van afzien dan hij denk ik :-)
Maar onze Lasse gaat dus nog niet op het potje. Hebben al alles geprobeerd, cadeautjes,stickers....enz. Nu hij is er wel mee bezig en af en toe hebben we eens een toevalstreffer. ach ja maak er mij niet druk in. Als hij de andere kindjes zal bezig zien, zal hij wel snel genoeg dit ook willen doen.
Vanmorgen zei hij doodleuk, kijk mama Bumba moet pipi doen. En mama lag in een deuk :-)

woensdag 2 februari 2011

Kind en gezin!

Op 27 januari werd Ninthe gewogen, gemeten en geprikt! Wegen en meten liet ze gratis doen! 2 maanden oud en 4,720 kg en 54 cm. Een kleintje dus voor 2 maanden. Op de curve zit ze voor haar lengte op de p10 en voor gewicht op de p25. Ze volgt mooi haar curve, dus geen probleem en zo heeft ze langer geniet van haar kleedjes die oooh zooo schattig zijn. 2 maanden oud en dus ook de eerste prikjes, het arm drolleke.
Eerst de rotarix druppels en toen begon ze al een beetke hard te wenen. En toen nog die 2 prikken in haar zo schattige beentjes en toen ging ze van hard wenen naar krijsen en brak mijn moederhart. Gelukkig was ze na een beetje mama melk snel getroost. ' s avonds was ze wat lastig en hebben we wat perdolan gegeven en ook de dag erna lichte verhoging en dus wat perdolan! Ondertussen zijn de prikken vergeten en is ze weer haar vrolijke zelve, gelukkig maar.




2 maanden oud!